Beskrivelse
Lemvig plakat i sort/hvid.
Lemvig – en plakat i sort/Hvid passer godt i ethvert moderne hjem.
Stor flot dekorativ plakat med Lemvig by, navn, samt en tekst om byen. Dekorativ til ethvert hjem.
Plakaten kan med fordel gives i indflyttergave til en der flytter til byen eller bare i gave til en der kommer fra byen.
Plakaten bliver sendt i kraftig kuvert, de indrammede plakater bliver sendt i bobleplast og i en kraftig papæske.
Vi kan levere følgende plakater:
- A3 (29,7 x 42 cm) uden ramme
- A3 (29,7 x 42 cm) med egetræsramme
- A3 (29,7 x 42 cm) med sort ramme
- Stor 50 x 70 plakat uden ramme
Om Lemvig (fra Wikipedia)
Lemvig er en by i det nordlige Vestjylland med 6.895 indbyggere (2020)[1], beliggende 23 km sydøst for Thyborøn, 24 km vest for Struer og 34 km nordvest for Holstebro. Lemvig er hovedby i Lemvig Kommune, der ligger i det nordvestlige hjørne af Region Midtjylland.
Geografi
Lem Vig er en del af Nissum Bredning i den vestlige del af Limfjorden. Fra bunden af vigen fortsætter Sødalen med Lemvig Sø 2½ km mod sydøst. Byen er opstået mellem vigen og søen, men har efterhånden bredt sig via de stejle dalsider op på det omliggende plateau. Vejen Vesterbjerg går op ad dalsiden gennem et af Danmarks få hårnålesving, og vejen Østerbjerg går op på plateauet i flere store sving. 5 km syd for byen er terrænet fladt nok til at tyskerne under besættelsen kunne anlægge Lemvig flyveplads (ICAO: EKLV).
En 2 meter høj betonmur på havnen beskytter byen, når vestenstorm skubber vand fra Vesterhavet ind i Limfjorden.[2]
Kirker
Lemvig hører til Lemvig Sogn, og Lemvig Kirke ligger midt i byen på Torvet, der oprindeligt var kirkegård, men kirkegården blev i 1807 flyttet til Vesterbjerg. Kirken havde oprindeligt et højt, spidst spir og fik først sin nuværende løgformede kuppel ved den store om- og tilbygning i 1933–35.[3] Byvåbnet fra 1800-tallet viser et tårn med løgkuppel, men det må være fantasi, for dengang havde kirketårnet sadeltag.[4]
Johanneskirken, der tilhører den grundtvigske Lemvig og Omegns Valgmenighed, blev indviet i 1883. Den blev opført af den ihærdige kirkebygmester Andreas Bentsen og hans lærlinge og elever fra Vallekilde Højskole.[5]
Faciliteter
Lemvig har to folkeskoler, begge med fuld overbygning. I byens østlige ende ligger Lemtorpskolen med 397 elever.[6] Den har SFO i Nørlem gamle skole. Ved siden af skolen ligger børnehaven Børnegården, normeret til 70-80 børn.[7] I byens sydvestlige ende ligger Christinelystskolen med 638 elever, herunder også i 10. klasse,[8] samt Lemvig Gymnasium.
Lemvig Idræts- og Kulturcenter i nærheden har 3 haller af forskellig størrelse og et svømmebassin.[9] Lemvig Gymnastikforening, grundlagt 1878, tilbyder bl.a. fodbold, gymnastik, volleyball, motion, atletik, dans og rock’n roll.[10] I Sødalen har Thøger Larsen Gruppe under Det Danske Spejderkorps spejderhus.[11]
Ud ad Strandvejen langs vestsiden af Lem Vig ligger Lemvig Golfklub, festplads og marina med Lemvig Roklub og Lemvig Sejlklub.
Lemvig Sygehus er nu en del af Hospitalsenheden Vest og har bl.a. røntgen- og laboratoriefunktioner, jordemoderkonsultation, døgndækkende akutbil og rehabiliteringsafsnit for apopleksipatienter.
Kystdirektoratets hovedsæde med ca. 80 medarbejdere er en stor arbejdsplads i Lemvig.[12]
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.