Julepynt – To siddende elge

kr. 159,00

Den ene elg er lidt lysere i guldfarven end den anden, ses på billedet.

Materiale Ler/poly
Farve Guld
Højde 16
Bredde 10,5
Længde 11,5

På lager

Tilføj ønskelisten
Tilføj ønskelisten

Beskrivelse

Julepynt – To siddende elge

Julepynt – To siddende elge er lavet i poly

Elgene er guldfarvede og meget søde i julepyntsortimentet.

 

Materiale Ler/Polyresin
Farve Guld
Højde 16
Bredde 10,5
Længde 11,5

 

Om elgen

Elgen  er en stor hjort, som er udbredt i Sverige, NorgeFinland, de baltiske lande, det nordlige og mellemste Rusland, gennem Sibirien og helt ud til Stillehavet. I Nordamerika lever der elge i Canada og Alaska og et stykke ned i USA til Rocky Mountains. På verdensplan er populationen på et par millioner individer, hvoraf Canada og Rusland hver har cirka en tredjedel.

Højde og vægt

Elgen kan veje 500-700 kilo med en længde på omkring tre meter og en højde på godt to meter over skuldrene. Til trods for sin størrelse er elgen en god svømmer, da dens pels består af hule hår, hvilket giver en stor opdrift. Elge kan dykke ned til 5-6 meters dybde for at græsse på vandplanter i søer.

Føde

Elgen har svært ved at hente føde på jorden. Dens hals er alt for kort, og den må skræve for at nå ned til jorden. Derfor spiser den ofte blade fra træerne. Dette kan man se i skovene, hvor den færdes: I en højde af to meter over jorden, kan der været gnavet en krans rundt om træerne, en såkaldt elgkrans. Den kan spise op til 10 kilo kviste om dagen.

Om sommeren kan en elg indtage op til 25-30 kg frisk plantemateriale om dagen, mens indtaget om vinteren er væsentligt mindre og ligger på 6-10 kg. Elge afbider skud og kviste med op til en diameter på 10 mm og kan foretage op til 3.000 bid pr. dag for at få maven fyldt.

Elgens korte hals i forhold til de lange ben betyder, at det er vanskeligt at græsse på kort plantevækst. Græsvegetationen udgør derfor kun en begrænset del af føden, mens dværgbuske som hedelyng kan være en væsentlig del af elgens vinterføde.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Julepynt – To siddende elge”