Daxhund børneskammel

kr. 1.425,00kr. 1.500,00

Daxhunden findes i følgende varianter:

DAX hund
Eg (Nordic)
Kirsebær (Ruby)
Mahogni (Brownie)
Gadekryds mørk (Crossover 1)
Gadekryds lys (Crossover 2)

Dimensioner

  • Højde: 26 cm
  • Siddehøjde: 15 cm
  • Længde: 53 cm
  • Bredde: 15 cm
  • Vægt: 2-2,5 kg
Tilføj ønskelisten
Tilføj ønskelisten

Beskrivelse

Daxhund børneskammel

Verdens sødeste hund

DAX er en lille træskammel – designet som en gravhund. Børnene kan lege med den og nå vasken til tandbørstning.

De voksne kan stå på den og nå den øverste hylde i køkkenet. DAX er produceret i Danmark. Den er yderst robust og fremstillet af miljøvenlige materialer.

Træsorter

DAXhund fremstilles i øjeblikket i kirsebær, egetræ og mahogni.

Udseende

Eftersom træ er et naturprodukt, er der altid variationer i farve og åretegning. Hver enkelt hund vil derfor være unik – og en lille smule forskellig fra de eksemplarer, der er gengivet i vores markedsføringsmateriale.

Overfladebehandling

Til efterbehandlingen er anvendt en højkvalitets bio-voksolie, som er baseret på rene planteolier. Hvis træet tørrer lidt ud f.eks. efter strålevarme, kan der efterbehandles med almindellig møbelolie.

Uden søm og skruer

Der anvendes ikke skruer til samlingen. Delene er fræset ud med meget stor nøjagtighed, og den særlige konstruktion betyder, at hunden alene bliver samlet ved hjælp af lim. Hundens øjne er møbelsøm i bronzeret messing.

Dimensioner

  • Højde: 26 cm
  • Siddehøjde: 15 cm
  • Længde: 53 cm
  • Bredde: 15 cm
  • Vægt: 2-2,5 kg

Sådan begyndte det hele…

Otto Olstrup blev født i København i 1908. Han blev uddannet bådebygger og arbejdede det meste af sit liv på orlogsværftet på Holmen i København.

Otto havde 3 børn og en dag i 1950’erne fik han lyst til at lave en ganske særlig skammel til sine børn. Han lavede en sød lille gravhund, som ungerne kunne stå på, når de skulle vaske hænder eller børste tænder ved køkkenvasken.

Hunden blev lavet i fint maghonitræ, og den var så solid, at de voksne også snildt kunne træde op på den, hvis de ikke kunne nå den øverste hylde i køkkenskabet.

En holdbar konstruktion

Èt af de 3 børn hed Lone. Hele hendes barndom blev den lille hund sparket rundt i køkkenet derhjemme alt efter, hvor den nu skulle bruges. Lone flyttede hjemmefra, og blev gift med Jesper.

Hunden var i første omgang flyttet med storesøsteren, men da Lone selv fik børn, fik hun overdraget den gamle hund.

De første hvalpe

Årene gik og Lone og Jesper fik det første barnebarn, Marius.

En dag sagde Lone til Jesper: ”Jeg synes du skal lave en hund til Marius – sådan én skal han da også ha’ i sit barndomshjem”.

Jesper gik i gang, og efter et par forsøg kom den første hund til verden.

Men der var jo flere børn i familien – og også flere gode venner.

Efterspørgslen steg, så der gik ikke lang tid, før Jesper måtte i gang igen.

De første 8-10 stykker blev lavet. De gik som varmt brød, og så var der ikke langt til idéen om at sætte den lille hund i rigtig produktion.

DAX – en dachshund

Hjemme hos den gamle bådebygger havde hunden aldrig fået et navn. Som enhver kan se, forestiller hunden en gravhund. På både tysk og engelsk hedder det en ”dachshund”.

Og da det yderligere var sådan, at Jespers bedstemor havde en sort gravhund, som hed DAX, var det ikke så svært at give navn til verdens sødeste hund.


DAX – made in Denmark

Når vi siger, at DAX er ”Made in Denmark”, er det ikke kun af navn, men også af gavn. DAX bliver – til forskel fra en masse andet ”Danish design” – faktisk produceret her i landet.

I en periode, hvor hele verden bliver oversvømmet af billige varer, som ofte er fremstillet i Østeuropa eller Asien under kummerlige forhold, vil vi gerne kunne stå inde for, at DAX bliver produceret under både miljømæssigt og etisk forsvarlige forhold.

Det koster lidt på prisen at have den holdning. Til gengæld kan vi stå 100% inde for den vare, der kommer ud i den sidste ende.

Fra håndarbejde til CNC-fræser

Der er løbet meget vand i åen siden Otto Olstrup for 60 år siden savede den første DAX ud i hånden. De enkelte dele til DAX bliver i dag skåret ud på snedkerværkstedet LD Maskinsnedkeriet i Otterup.

Firmaet har en avanceret CNC-fræser, og ved hjælp af den nye teknik er det muligt at fræse enkeltdelene til DAX ud med meget stor nøjagtighed.

Et kvalitetsprodukt

Den oprindelige hund var samlet med lim, dyvler og skruer. Efter udvikling af 3-4 prototyper, er skruer og dyvler forsvundet og de 9 dele samles nu kun med lim via nøjagtigt udfræsede tapper og ”spor” i træet.

I 2013 fik vi støtte fra Styrelsen for Forskning og Innovation til optimering af skamlens design. Støtten blev brugt til et samarbejde med Teknologisk Instituts Træ- og Miljøafdeling.

Resultatet af samarbejdet blev en ændring i den måde hale og ben bliver sat sammen med kroppen. Vi opnåede dermed, at DAX fik en lidt stærkere konstruktionog samtidigt et mere stilrent design.

Færdiggørelse og samling af hundene sker på vores værksted i Odense. Her bliver alle kanter på delene afrundet, hunden limes sammen, pudses, olieres og til sidst sømmes øjnene på.

Hver enkelt eksemplar af DAX er færdiggjort i hånden, og kvaliteten er kontrolleret, inden hunden pakkes til forsendelse.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Dax

DAX Nordic (Eg), Dax Ruby (Kirsebær), Dax Crossover (Lyst gadekryds), Dax Crossover (Mørkt gadekryds), Dax Brownie (Mahogni)

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Daxhund børneskammel”